Wednesday, 5 October 2011

NeW LiFe... ^_^ - part 2

Assalamualaikum....

ok...harini aku nak sambung cerita aku sal new life aku yang haritu sempat cerita separuh je.. hehehe... so harini aku rasa cam free la sikit...boleh la aku jenguk2 blog aku ni.. lau sebelum2 ni...asyik busy dengan aisgnment je.. huhuhuhu....

So far kehidupan aku kat rumah sewa ok la... tiap-tiap hari drive pergi kuliah..kelas start pukul 8..pkul 7.30 dah keluar rumah..padahal rumah dekat je... tapi aku takot jalan busy..nanti tak boleh plak aku nak melintas kat simpang depan rumah 2.. huhuhu... tapi serius aku takut sangat ngan jalan raya kat kawasan rumah aku ni... kereta laju-laju..dengan motor yang banyak lagi..gerun aku... tapi yang lagi gerun nye..minggu lepas berturut-turut aku asyik dengar pasal excident je...meninggal plak tu...kecut perut aku...rasa cam nak pergi kuliah jalan kaki je... tapi lau jalan kaki..memang kena kuar rumah pukul 7 la....pastu kalau hujan..tak boleh la pergi kuliah..yeaaaayyyy.... hahahaha... nampak sangat malas pergi kuliah.. hehehe... tapi so far..aku still kuat untuk drive...memang berhemah habis la drive..paling laju pon 80 km/h je... tapi xpe la...bia lambat asal selamat..betul x?? hehehe... semoga Tuhan sentiasa lindung perjalanan aku n kawan-kawan aku...amiin...

Dah abis cerita sal drive..aku nak cerita sal subjek-subjek yang aku blaja sem ni plak.. cam biasa la..makin lama..makin susah la apa yang kita belajar kan... tapi aku rasa tahun ni agak susah la..lecturer2 yang ajar plak semuanya doktor2 n prof.. perghhh...memang best la kan... cam subjek signal and system..dah la prof yang ajar...buku rujukan xde...hanya bergantung pe yang dia tunjuk kat slide n apa yang dia tulis kat whiteboard je.. jadi aku ngan classmate terpaksa la pergi library cari buku yang tebal2 2...pas2 pergi photostat...tapi 2 pon still pening2 lagi bila belajar signal... tiap2 kelas mesti de asgnment....warghhhh.....boleh tension tau... tapi xpe la...sabar2..dugaan sebagai student.. huhuhu... harap-harap aku lulus la subjek ni..aku xmo repeat.... huhuhu.. : ( pastu aku blaja digit electronic..subjek ni agak menarik la..boleh la paham sikit2..biasa la..awal2 memang la senang kan...hehehe... pastu aku belajar math...dan macam biasa..aku akan pening2 ngan math...sedihnye... huhuhu... aku ada jugak belajar technical writing...hah...yang ni pon sama cam signal n system jugak...tiap2 kelas mesti ada asgnment... huhuhu... tapi yang best nye..minggu ni kelas dia batal..hepi x terkira.... hahahhahahaha.... jahat beno... ecah..ikhlas ecah.... ok2...aku suka belajar technical writing... :) 

hah..sem ni jugak kan...student2 fakulti elektrik kena pakai baju koprat setiap hari rabu... minggu lepas first tym pakai...agak excited la.. ciap pergi pekan rabu pakai baju 2 lagi...tapi boleh plak pakcik2 yang jual kat situ cakap kitowg ni dari kilang air batu la...pekerja hospital la... yang panggil cikgu pon de... matang sangat ke sampai dah boleh jadi cikgu ni... hehehehe.... 


ok la.. 2 je la yang aku nak cerita wat masa ni... bila asignment xde....ni la masa nya untuk aku belajar signal.... ye la...lam kelas asyik berangan je... hehehehehe.... 

p/s: just a simple life... thanks sudi baca sampai abis.. PEACE!!!! ^_^
  

2 comments:

  1. hehehe.. tw xpe..mkn susa kot.. aku pn. huhuh..

    ReplyDelete
  2. tapi ko kan pndai.. xpe la.. hehehehe....

    ReplyDelete